Normal_grafiek__2_

(Novum) - Ingenieursbureau Arcadis heeft in het derde kwartaal elf procent meer winst gemaakt. De winst bedroeg 26,2 miljoen euro. Het bureau verhoogde woensdag bij de kwartaalcijfers de vooruitzichten voor geheel 2013.

De omzet van Arcadis daalde met een procent tot 475 miljoen euro. Op autonome basis groeide de omzet echter, mede gedreven door de activiteiten in de Verenigde Staten. De netto-omzet kwam in het rood door een negatief effect van zes procent door ongunstige valutakoersen. Die deden de groei door acquisities en de groei van vier procent op autonome basis teniet.

Naast de groei van de omzet en de winstmarge in de Verenigde Staten, deed Arcadis het ook goed op de opkomende markten en Groot-Brittannië. Op continentaal Europa moet de 'terugkeer naar groei nog materialiseren', aldus topman Neil MacArthur. Het bedrijf heeft in Europa geherstructureerd. Dat heeft dit jaar tot nu toe geleid tot 9,8 miljoen euro aan besparingen. De kosten waren echter 10,8 miljoen.

Arcadis verloor in Europa omzet, maar de operationele marge verbeterde al wel. De operationele marge (EBITA) voor geheel Arcadis steeg met een procentpunt tot 10,9 procent. Het bedrijf was minder kwijt aan financiering.

Voor heel 2013 verwacht Arcadis nu een winststijging van drie tot zes procent. Eerder was nog uitgegaan van nul tot vijf procent groei. De omzet blijft naar verwachting op autonome basis groeien.