Normal_13830385850010_2

(Novum) - Hoe duur de Libor-fraude de Rabobank komt te staan wordt dinsdagmiddag bekend. De hoogte van de boete wordt bekendgemaakt door de betrokken financiële autoriteiten. Dat bevestigen bronnen.

 

Medewerkers van de Rabobank worden verdacht van het manipuleren van de belangrijke rentegraadmeter Libor. Vorige week meldde de Financial Times dat de boete, opgelegd door De Nederlandsche Bank en de Britse en Amerikaanse collega's, een miljard dollar (727 miljoen euro) gaat bedragen. De Rabobank wilde dat bedrag toen niet bevestigen.

De bank legde in de eerste helft van dit jaar al een onbekend bedrag opzij voor de boete. De Rabobank verklaarde vorige week naar aanleiding van de berichtgeving in de FT wel dat de boete geen gevaar zal zijn voor de vermogenspositie van de bank.

Eerder al kregen Barclays, UBS en Royal Bank of Scotland al boetes opgelegd vanwege de fraude. Tot nu toe kreeg UBS de hoogste boete, van omgerekend 1,1 miljard euro. RBS kreeg een boete van 450 miljoen euro, Barclays 340 miljoen euro.