Normal_13845107050070_1

(Novum) - Nederlandse financieel topmannen zijn in het derde kwartaal positiever geworden over de financiële toekomst van het bedrijf waarbij ze werkzaam zijn. Bijna een kwart van de CFO's heeft zonnige vooruitzichten, tegenover veertien procent in het tweede kwartaal. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van accountants- en advieskantoor Deloitte.

Het is volgens de financieel directeuren een goed moment om meer risico's te nemen. Onder bijna een derde van de CFO's nam in het afgelopen kwartaal de risicobereidheid toe, tot het hoogste niveau in twee jaar tijd. Een overgrote meerderheid van de CFO's denkt dat het aantal fusies en overnames de komende tijd toeneemt. De helft denkt dat hun bedrijf een overname zal doen.

Zo'n veertig procent van de CFO's verwacht een stijging van de kasstroom van hun onderneming met meer dan tien procent. Dit is een belangrijke toename in vergelijking met vorig kwartaal. Toen verwachtte 25 procent van de financieel topmannen een stijging van de inkomsten ten opzichte van de uitgaven.

Deloitte ondervraagt elk kwartaal 25 Nederlandse CFO's over hun verwachtingen voor de komende twaalf maanden. De financieel topmannen zijn over het algemeen werkzaam bij grote Nederlandse bedrijven. Ongeveer de helft van de bedrijven heeft een jaaromzet tot een miljard euro, de andere helft heeft een omzet tot vijf miljard euro.