Logo_rijks_logo_rvob

De Algemene Bestuursdienst werft een directeur-generaal en vier directeuren voor de top van het nieuwe Rijksvastgoedbedrijf, dat per 1 juli 2014 van start gaat.

Het Rijksvastgoedbedrijf wordt gevormd uit de vastgoedonderdelen van het ministerie van Defensie (waarvan de Dienst Vastgoed Defensie het grootste onderdeel is) en de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Rijksvastgoed, allemaal onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het Rijksvastgoedbedrijf bundelt de ervaring en expertise van de vastgoedprofessionals van alle onderdelen die samen de nieuwe organisatie gaan vormen. Het Rijksvastgoedbedrijf is een onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Aan het hoofd van het Rijksvastgoedbedrijf staat de directeur-generaal. Binnen het Rijksvastgoedbedrijf zijn vier hoofdfuncties onderscheiden die elk aangestuurd worden door een directeur.

Met de oprichting van het Rijksvastgoedbedrijf maakt het kabinet een heldere keuze voor het effectief en efficiënt managen van vastgoed vanuit een rijksbrede integrale visie. Het Rijksvastgoedbedrijf start op 1 juli 2014. Op die datum is de fusie tussen de vier onderdelen een feit en ontstaat een organisatie van zo’n 2000 fte, verantwoordelijk voor de grootste (gebouwen) vastgoedportefeuille van Nederland met een omvang van 15,4 miljoen m2 bruto vloer oppervlak, 78.000 hectare gronden met een waarde van 15,5 miljard euro op de staatsbalans.

Kijk voor de vacatures op de website van de Algemene Bestuursdienst

© Nationale Bouwgids