Normal_pexels-pixabay-164425

Een kluis is een onmisbaar item voor iedere nieuwbouwwoning. Het is belangrijk om belangrijke documenten en waardevolle spullen veilig te bewaren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over diefstal of verlies. Maar hoe kies je de juiste kluis voor jouw nieuwbouwwoning? Hieronder vind je enkele tips en overwegingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een kluis.

  1. Grootte en capaciteit: Kies een kluis die groot genoeg is om al je waardevolle spullen te bewaren, zoals contracten, sleutels, geld en andere belangrijke items. Zorg ervoor dat de kluis niet alleen groot genoeg is voor de huidige items die je wilt opbergen, maar ook voor toekomstige items.
  2. Veiligheidsniveau: Overweeg het beveiligingsniveau van de kluis. Kies voor een kluis met een hoog beveiligingsniveau om diefstal te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kluis met een combinatieslot, een elektronisch slot of zelfs biometrische toegang. Zorg er ook voor dat de kluis robuust genoeg is om inbraakpogingen te weerstaan.
  3. Draagbaarheid: Overweeg of de kluis gemakkelijk te verplaatsen is van de ene naar de andere locatie. Als je de kluis regelmatig moet verplaatsen, kies dan voor een kluis met wielen en een handvat.
  4. Brandwerendheid: Overweeg of de kluis bestand is tegen brand. Als je belangrijke documenten en andere items opbergt die niet verloren mogen gaan bij brand, kies dan voor een kluis met een hoge brandwerendheid.
  5. Installatie: Overweeg of je de kluis permanent wilt installeren of dat je hem liever verplaatsbaar wilt houden. Als je de kluis permanent wilt installeren, zorg er dan voor dat je de nodige bevestigingsmiddelen hebt om de kluis veilig te bevestigen.
  6. Prijs: Overweeg het budget dat je beschikbaar hebt voor de kluis. Een kluis is een investering die op de lange termijn zijn vruchten afwerpt, dus kies niet altijd voor de goedkoopste optie.

 

Wat bewaar je in een kluis?

Een kluis biedt de perfecte oplossing voor het veilig bewaren van belangrijke documenten en waardevolle spullen. Maar wat voor spullen zijn geschikt om in een kluis op te bergen? Hieronder vind je een aantal suggesties voor wat je allemaal in een kluis kan bewaren.

  1. Belangrijke documenten: Een kluis is ideaal voor het veilig opbergen van belangrijke documenten, zoals contracten, diploma's, paspoorten, geboorteaktes en huwelijksaktes. Dit zijn documenten die je niet zomaar kwijt wilt raken of die in verkeerde handen terecht mogen komen.
  2. Sieraden: Sieraden zijn vaak waardevolle en kostbare bezittingen die je graag wilt beschermen. Een kluis biedt de veiligheid die nodig is om deze spullen te bewaren.
  3. Geld: Als je cash geld bezit, dan is het verstandig om dit in een kluis te bewaren. Dit geldt vooral als je veel contant geld in huis hebt of als je regelmatig grote bedragen op zak hebt.
  4. Elektronica: Elektronische apparatuur zoals laptops, tablets en smartphones zijn vaak kostbare spullen die veel persoonlijke informatie bevatten. Het is belangrijk om deze spullen veilig op te bergen en te beschermen tegen diefstal.
  5. Sleutels: Sleutels van waardevolle spullen, zoals auto's en motoren, zijn ook geschikt om in een kluis te bewaren. Zo voorkom je dat ze gestolen worden en bespaar je jezelf de kosten en moeite om nieuwe sleutels te laten maken.

Het kiezen van de juiste kluis voor een nieuwbouwwoning is een belangrijke beslissing. Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle bovengenoemde factoren voordat je een keuze maakt. Een goede kluis biedt de gemoedsrust en zekerheid dat je waardevolle spullen en documenten veilig zijn.