Normal_pexels-jill-burrow-8953576

Een brievenbus, we hebben er allemaal een. Ieder adres in Nederland heeft de mogelijkheid om post te ontvangen. Of het nou gaat om een woonadres of een zakelijk adres, overal wordt wel eens post ontvangen. Hoewel er tegenwoordig veel digitaal verzonden wordt, blijft er altijd nog een gedeelte fysieke post over. Ook het sturen van feliciatiekaarten of rouwkaarten wordt nog regelmatig fysiek gedaan, dus via de brievenbus. Soms gaat het om een brievenbus postkast, soms gaat het om een inworpgleuf in de deur. Het is afhankelijk van wat je wens hierin is én hoe ver de voordeur van de straat af staat.

Naast dat de brievenbus gebruikt wordt om post te ontvangen, is er ook nog een andere reden om een brievenbus aan te schaffen. Misschien ken je het wel, een ideeënbrievenbus. Dit zie je voornamelijk in bedrijven en grote organisaties. Het is een brievenbusje die je intern ophangt en waar de mensen intern dus ideeën in kunnen doen. Het wordt gebruikt in wooninstellingen zoals bejaardentehuizen maar ook in bedrijven waarbij het personeel ideeën kan opgeven in de brievenbus. De leidinggevende of het management opent de ideeënbrievenbus regelmatig om te checken wat er aan ideeën is opgegeven. Het is erg handig en er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van zo’n ideeënbrievenbus.


Waar koop je een ideeënbrievenbus?

Een ideeënbrievenbus vind je bij dé brievenbussen winkel van Nederland: www.brievenbuswebshop.nl. Je shopt ze daar online óf gaat naar hun showroom om de complete collectie te bekijken. De ideeënbrievenbus is verkrijgbaar in verschillende kleuren.


Kun je ook zelf een ideeënbrievenbus maken?

Dat kan! Koop dan een eenvoudige, kleine brievenbus en maak er met letters het woord IDEEËNBRIEVENBUS op. Dat kan met stickers of misschien zelfs met een stift.

 

Hoe wordt een ideeënbrievenbus gemonteerd?

Dat kan eenvoudig met een paar schroeven. Je kunt de bus zo aan de wand monteren óf op een statief. Je kunt de brievenbus dus eigenlijk op iedere gewenste plek plaatsen.