Normal_bouwgids_artikel_akoestiek

 Grote woningen met ruime kamers zijn super mooi, maar komen ook met uitdagingen. Zo moet je goed nadenken over de akoestiek in huis. Met een aantal hoogpolige vloerkleden en dikke gordijnen kun je de echo verminderen. Toch zal het effect niet optimaal zijn. Wil je de galm in huis écht elimineren? Dan moet je de akoestiek verbeteren met een akoestisch plafond. Hiermee pak je het probleem aan bij de basis. Je leest meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische plafonds in het onderstaande artikel.

Probleem aanpakken bij de basis

Vaak komt de akoestiek onderaan het lijstje met aandachtspunten te staan. Er wordt eerst gekeken naar mooie meubelstukken en sfeervolle accessoires. Pas wanneer het hele huis stijlvol is ingericht, gaat de aandacht naar het akoestiek probleem. Bij een grote woning is de vervelende galm dan nog nauwelijks te verhelpen met vloerkleden, raamdecoratie of extra sierkussens. Het zal echt bij de basis aangepakt moeten worden. Gelukkig kan een akoestisch plafond op ieder moment worden gerealiseerd. In het ideale geval al tijdens de verbouwing of voor het inrichten, maar het kan ook nog worden toegepast als je er al jaren woont. Met een akoestisch plafond geniet je van de hoogst haalbare geluidsabsorptie in huis.

 

Onzichtbare akoestische oplossing

Een groot voordeel van akoestische plafonds is dat het vrijwel onzichtbaar is. Het kan door de verschillende afwerkingsniveaus geheel naadloos worden toegepast. Het gaat dus nooit ten koste van de mooie architectuur of luxueuze inrichting!

Toe te passen in iedere ruimte

Door de strakke afwerking zijn de plafonds geschikt voor iedere ruimte van de woning. Van de woonkamer en open leefkeuken tot aan je slaapkamer. Akoestische plafonds worden ook vaak gebruikt in werkruimtes en kantoren. De goede geluidsabsorptie zorgt ervoor dat je aangenaam gesprekken kunt voeren. Je bent altijd goed te verstaan. Of het werkoverleg nou plaatsvindt in je thuiskantoor of via een online meeting.

 

Verkrijgbaar in iedere gewenste kleur

Een akoestisch plafond met gespoten afwerking is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Hierdoor is het perfect aan te passen op de woonstijl en inrichting van de kamer. Als je nog twijfelt over de kleurkeuze, kun je eerst een aantal samples aanvragen.

 

Vele inbouwmogelijkheden

Wist je dat het mogelijk is om verlichting en speakers naadloos in het plafond te verwerken? Vraag altijd naar de inbouwmogelijkheden om het plaatje compleet te maken. Inbouwspots dragen bij aan een moderne en minimalistische look. Het neemt de aandacht niet weg van de prachtige designmeubelen die in de kamer staan.

Heb jij al eens een akoestisch plafond overwogen?