Normal_zuid-holland_n209

Ingrid de Bondt, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland en Henk de Paepe, wethouder van de gemeente Lansingerland, blikten vandaag met een filmpje terug op de succesvolle aanpassingen aan de N209 bij Bergschenhoek. De Bondt: "Automobilisten kunnen door de verbreding van dit stuk N209 makkelijker en veiliger doorrijden. Nu en in de toekomst."

Wat is er veranderd?
De afgelopen 2 jaar is hard gewerkt om alle aanpassingen te realiseren. Zo is de N209 verbreed tussen de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de Boterdorpseweg. Onder de N209 is een ecopassage aangelegd, een onderdoorgang voor zowel water als kleine dieren. De Bergschebrug is vervangen en er is een langere en veiligere invoegstrook aangelegd. 2 rotondes zijn vervangen en de fietspadenstructuur is aangepast.

Op de N209 is stil asfalt aangelegd dat het verkeersgeluid beperkt. De Paepe: "Wij zijn als groeiende gemeente erg blij met de aanpassing van dit deel van de N209. Daarbij is de samenwerking naar  tevredenheid verlopen."

Het verkeer rijdt al sinds december 2013 over de verbrede N209. Op enkele restwerkzaamheden na, is alles klaar. In het voorjaar van 2014 worden nog bomen en hagen geplant.

© Nationale Bouwgids