Normal_construction-2022-12-16-03-41-56-utc

Donderdag 9 maart 2023 bracht gedeputeerde Anne Koning (Wonen & Ruimtelijke ordening) van Provincie Zuid-Holland een bezoek aan Den Haag. Samen met wethouder Martijn Balster (Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest) bezocht zij enkele woningbouwlocaties. Daarover bericht Provincie Zuid-Holland.

Namens de provincie werden tijdens het bezoek woonsubsidies uitgereikt ter waarde van 80.000 euro voor senioren en 50.000 euro voor starters. Deze subsidies zijn bedoeld om woningbouwplannen te versnellen en de bouw van woningen voor specifieke doelgroepen te stimuleren.

Mix van doelgroepen

Samen met de Haagse woningcorporaties ontwikkelt de gemeente Den Haag de komende jaren op diverse locaties binnen de gemeente tijdelijke huisvestingsprojecten voor een mix van doelgroepen. Dit gebeurt vanuit het Doorbraakplan Zorgdoelgroepen en statushouders.

Werk maken van woningen

Gedeputeerde Anne Koning: "In de afgelopen vier jaar hebben we als provincie een reeks middelen ontwikkeld en ingezet om de bouw van nieuwe betaalbare woningen te versnellen. Met de hulp vanuit de provincie kunnen we het verschil maken. Met de inzet van specifieke expertise door de Vliegende Brigade en subsidieregelingen hebben we ook hier in Den Haag projecten kunnen versnellen, zodat werk kan worden gemaakt van nieuwe flexwoningen voor starters en seniorenwoningen."

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres