Groen licht voor bouw woonwijk Akkerlanen in Waalwijk

In Waalwijk kan de bouw van de nieuwe woonwijk Akkerlanen doorgaan. Het bestemmingsplan is onherroepelijk nadat de Raad van State woensdag 5 april 2023 uitspraak heeft gedaan in de beroepszaak tegen het bestemmingsplan Akkerlanen. Dat meldt de gemeente Waalwijk.

Akkerlanen is een nieuwe woonwijk met veel ruimte voor groen en water. Er is plaats voor meer dan tweehonderd woningen. Er komen onder andere twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeswoningen, patiowoningen, semibungalows en kleine stadsvilla’s met appartementen. Maar er is ook ruimte voor de bouw van vrijstaande woningen voor particulieren.

Woningmarkt profiteert

Wethouder Ad de Jong: "Een project als Akkerlanen is erg belangrijk voor de gemeente Waalwijk. Ook in Waalwijk zijn veel extra woningen nodig. Een project met tweehonderd woningen helpt dus om aan die vraag te voldoen. Het type huizen is ook belangrijk voor de doorstroming in de woningmarkt. Mensen die doorstromen naar een Akkerlanen-woning laten een andere woning achter. De hele woningmarkt profiteert van zo'n groot project."

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres