Normal_construction-site-2021-08-30-12-38-05-utc

In Enschede gaat woningcorporatie De Woonplaats in de wijk 't Ribbelt oude woningen vervangen door toekomstbestendige, duurzame woningen. De 21 duplexwoningen aan de Floraparkstraat 41 tot en met 81 zullen worden gesloopt. Dit meldt De Woonplaats.

De Woonplaats begeleidt huurders van wie de woning wordt gesloopt met voorrang naar andere woonruimte. Onder andere met behulp van huisbezoeken. Als minstens zeventig procent van de bewoners akkoord gaat met de plannen, vallen zij vanaf 1 juni 2023 onder een Sociaal Plan en ontvangen ze ook een verhuiskostenvergoeding. Bewoners hebben, onder bepaalde voorwaarden, ook de keuze om terug te keren naar de nieuwbouw.

Toekomstbestendige woningen

De drie blokken duplexwoningen uit de jaren vijftig maken plaats voor toekomstbestendige woningen. Er worden 23 nieuwe woningen gebouwd: achttien beneden-bovenwoningen en vijf eengezinswoningen aan de Floraparkstraat. De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt samen met de gemeente Enschede. De nieuwbouw blijft beschikbaar voor de sociale doelgroep. Naar verwachting wordt in het najaar van 2024 gestart met de sloop van de woningen. Daarna wordt begonnen met de nieuwbouw.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres