Normal_bouwmachine

In Pijnacker is afgelopen week de start van de bouw van Tuindershof fase 2a gevierd. In aanwezigheid van diverse betrokken partijen werd de eerste steen van dit bouwproject gelegd. Er worden in deze fase 38 sociale huurwoningen en achttien koopwoningen gerealiseerd. In 2024 worden de huizen opgeleverd. Dat meldt de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Tuindershof is niet alleen een groene wijk (er komen bijna tachtig verschillende soorten bomen voor), maar is ook een waterrijke buurt. Alle inwoners wonen aan of vlak bij het water. De architectuur van de woningen is heel afwisselend dankzij verschillende kleuren steen, dakvormen en details in de gevel. Denk bijvoorbeeld aan bijzonder metselwerk, luifels en luiken. Dit is goed terug te zien bij de rijwoningen in fase 2a.

Een nieuw thuis

Tuindershof is de vrucht van een samenwerking tussen woningcorporatie Rondom Wonen en ontwikkelaars BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling, Kavel Vastgoed en Waaijer Projectrealisatie en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Wethouder Frank van Kuppeveld: 'Tuindershof sluit in alles goed aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast is het goed om te zien dat door de variatie in architectuur en het aanbod van huur en koop veel verschillende mensen hier een nieuw thuis kunnen vinden.'

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres