Normal_bouwmachine

Ook in ’s-Hertogenbosch kunnen veel mensen steeds moeilijker een passende, betaalbare woning vinden. Reden waarom het college van B en W met meer tempo en meer impact meer betaalbare woningen wil realiseren. Dit meldt de gemeente 's-Hertogenbosch.

In 2022 zijn in deze gemeente 1.085 nieuwe woningen gerealiseerd. Ook kwamen er nog eens 71 woningen bij door het beter gebruiken van bestaande woningen, bijvoorbeeld door woningsplitsing. De vooruitzichten voor 2023 zijn nog steeds goed. Dit jaar verwacht de gemeente uit te komen tussen de 1.100 en 1.200 nieuwe woningen. Volgens het college is de ambitie van 10.000 betaalbare nieuwe woningen per 2030 nog steeds prima haalbaar.

Sociale huurwoningen

Wethouder Pieter Paul Slikker: "Naast het realiseren van woningen sturen we stevig op de betaalbaarheid ervan. We gaan voor 70 procent betaalbare woningen in onze zachte bouwplannen. In 2022 was 48 prpcent van de gerealiseerde woningen sociale huur. En dat is flink hoger dan de 30 procent waar we naar streven. Door stevig te blijven sturen op betaalbaarheid in nieuwbouwplannen zorgen we de komende periode ook voor meer middenhuurwoningen en betaalbare koopwoningen."

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres