Eerste plan voor woonwijk Kernhem Noord in Ede

Er is een eerste plan voor de nieuwe woonwijk Kernhem Noord in Ede. In een ambitiedocument schetst het college van burgemeester en wethouders hoe de wijk eruit kan komen te zien en hoeveel woningen er komen. Binnenkort krijgt de gemeenteraad het plan voorgelegd. Dit meldt de gemeente Ede.

In de nieuwe (groene) wijk komen 2.500 tot 2.700 woningen. Een kwart daarvan bestaat uit appartementen en driekwart uit grondgebonden woningen. Het college van B en W van de Gelderse gemeente wil voldoende betaalbare woningen realiseren: 30 procent sociale huur en 10 procent sociale koopwoningen of koopgarantwoningen.

Forse woningbouwopgave

Wethouder Jan Pieter van der Schans: "We hebben de voorbije periode goed onderzocht hoe Kernhem Noord eruit kan komen te zien. Aan de hand van vier varianten zijn we in gesprek gegaan met omwonenden en andere belanghebbenden. We hebben ook gekeken naar de kosten, effecten voor milieu en omgeving en de forse woningbouwopgave die we hebben. De uitkomst is deze nieuwe variant: een mooie ambitie waarover we graag in gesprek gaan met de gemeenteraad." De plannen moeten de komende jaren verder worden uitgewerkt. In 2025 hoopt de gemeente een bestemmingsplan te kunnen vaststellen. De eerste woningen kunnen dan vanaf 2027 worden gebouwd.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres