Normal_bouwmachine

De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met de basisscholen De Ark en Kiezel en Kei hard aan het uitwerken van de plannen voor nieuwe huisvesting voor beide scholen. Dat meldt de gemeente Krimpenerwaard.

Beide scholen blijven op hun eigen locatie gevestigd. De Ark (in combinatie met kinderopvang Royal Kids Home) wordt deels gesloopt. Daarvoor komt vervangende nieuwbouw in de plaats. Het deel van De Ark dat niet wordt gesloopt, wordt grondig gerenoveerd. Kiezel en Kei wordt geheel gesloopt en nieuw teruggebouwd. Deze basisschool wil in het nieuwe gebouw blijven samenwerken met kinderopvang gro-up. Daarnaast krijgt de bibliotheek een plek in het nieuwe gebouw.

Verkeersveiligheid

Om de verbouw- en nieuwbouwwerkzaamheden straks mogelijk te maken verhuizen de scholen tijdelijk naar het braakliggende grasveld naast het zwembad, achter RTV Krimpenerwaard aan de Dijklaan. Dit betekent dat een deel van de leerlingen straks via de rotonde aan de Provincialeweg naar school moet. Om de verkeersveiligheid te waarborgen treft de gemeente passende voorzorgsmaatregelen.

Sloop en nieuwbouw

De Ark en Royal Kids Home verhuizen vervolgens naar het huidige schoolgebouw van Kiezel en Kei, waarna de bouwwerkzaamheden voor De Ark en Royal Kids Home als eerste kunnen starten. Als dit is afgerond, zullen De Ark en Royal Kids Home terugverhuizen naar hun nieuwe gebouw. Daarna volgt de sloop van en nieuwbouw voor Kiezel en Kei, kinderopvang gro-up en de bibliotheek. De gemeente streeft ernaar om na de zomervakantie van 2024 te starten met de bouwwerkzaamheden voor De Ark.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres