30 jaar oude stacaravan in Groningse Haren te koop voor 175.000 euro

Een stacaravan in het Groningse Haren die gebouwd is tussen 1981 en 1990 staat te koop voor  175.000 euro. De recreatiewoning die niet bedoeld is voor permanent gebruik, heeft een oppervlakte van 24 vierkante meter en één slaapkamer. Dit meldt Sikkom. 

Haren is een mooi dorp in het Noorden, met veel groen, voorzieningen, meren en horecagelegenheden. Bovendien ligt het op ongeveer 20 minuten fietsen van de stad Groningen. Belangrijke speerpunten in de tekst op Funda, want de caravan lijkt het te moeten hebben van de externe factoren. Het belangrijkste: de recreatiewoning is direct gelegen aan het Paterswoldsemeer. Een prachtig uitzicht dus. Volgens Sikkom is de caravan zelf nog geen 5.000 euro waard, maar zijn de eigendomscertficaten van het stuk grond eromheen dat wellicht wel.

Botenhuis

De kleine stacaravan zelf is voorzien van één slaapkamer en een woonkamer met kleine keuken. Wie er in de winter recreëert of tijdens koude lente- of herfsnachten, kan gebruikmaken van de gaskachel. Ook is er een botenhuis waar de nieuwe eigenaar zijn of haar boot kan bewaren.

Verborgen gebreken

In de Funda-tekst is te lezen dat van de koper wordt verwacht dat hij of zij weet dat permanente bewoning niet is toegestaan en dat de verkoper daarom geen aansprakelijkheid aanvaardt met betrekking tot zichtbare en onzichtbare of verborgen gebreken, als gevolg van het niet bouwen volgens de bouwvergunning of omgevingsbepaling.

Uit onderzoek van de Groningse nieuwssite blijkt verder dat een zelfde soort stacaravan tien jaar geleden ook te koop stond, op hetzelfde stuk grond als de caravan die nu te koop staat. Opvallend daarbij is dat het van dezelfde makelaar afkomstig is. In 2012 was de vraagprijs 62.500 euro.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky