Normal_rss_entry-407713

De Raad van State (RvS) heeft woensdag een streep gezet door een plan van de gemeente Schiedam waarin de bouw is voorzien van minstens 3000 zelfstandige woningen. Een bezwaar van vastgoedbelegger ROC werd gegrond verklaard.

Het gaat om het bestemmingsplan Schieveste 2021. In een gebied tussen de A20 bij Schiedam en de spoorlijn Rotterdam-Delft, Den Haag en Hoek van Holland zouden de woningen moeten komen. Maar ROC, dat eigenaar is van een gebouw op dat terrein, had bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan.

ROC-pand

Het ROC-pand zou door de bouw van twee hoge gebouwen vlakbij "ingesloten, weggedrukt en nauwelijks zichtbaar" worden, betoogde ROC. Daarin ging de RvS mee. De gemeente Schiedam moet het bestemmingsplan aanpassen en de proceskosten van ROC vergoeden, luidt de uitspraak.

De gemeente Schiedam zegt in een reactie "bepaalde onvolkomenheden in het bestemmingsplan" te gaan herstellen, maar is ook "verheugd" over de uitspraak. Omdat deze aangeeft "dat woningbouw op Schieveste door kan gaan", aldus de gemeente. Schiedam gaat aanpassingen doen in het bestemmingsplan die "op zeer korte termijn" worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Door: ANP