Normal_bouwmachine

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk heeft een knoop doorgehakt: besloten is om een koopovereenkomst op te stellen met SBB Ontwikkelen en Bouwen. Dit vastgoedbedrijf wil op Ankie's Hoeve in Beverwijk circa 210 appartementen en voorzieningen bouwen in een groene omgeving. Dit meldt de gemeente Beverwijk.

Hiermee komt de gemeente Beverwijk tegemoet aan de grote vraag naar woningen in stad en regio. Wethouder Ali Bal: "Dit is voor Beverwijk de kans om de entree naar het centrum verder te versterken en woningzoekenden te helpen aan een woning. Ankie’s Hoeve is een belangrijke zichtlocatie en hét vliegwiel van toekomstige ontwikkelingen aan de Stadskant van de Spoorzone. Ik heb vertrouwen in de samenwerking met SBB Ontwikkelen en Bouwen, een bedrijf met lokale roots."

Start en oplevering

Het gezamenlijke streven is om voorjaar 2025 te starten met de bouw. Naar verwachting worden de eerste woningen opgeleverd in 2026. Over de precieze planning van de vervolgstappen worden nog afspraken gemaakt. Deze komen terug in de koopovereenkomst.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres