Normal_chimney-pipe-from-stainless-steel-on-the-roof-of-t-2021-08-26-17-11-04-utc-min__1_

Donderdag 2 februari 2023 hebben projectontwikkelaars BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Bemog Projektontwikkeling en de gemeente Kampen een anterieure overeenkomst getekend. Rondom de plaats waar voorheen in IJmuiden bakkerij Fuite stond realiseren de projectontwikkelaars een nieuwe duurzame en toekomstbestendige woonwijk: De Bakkerij. Dit meldt de gemeente Kampen.

In De Bakkerij worden ruim driehonderd woningen gerealiseerd. De Bakkerij wordt een woonwijk met woningbouw voor diverse doelgroepen. Twintig procent van de woningen is bestemd voor sociale woningbouw. Ook komen er 24 zelfbouwkavels in het plangebied. Verder realiseren de projectontwikkelaars appartementen, rijwoningen, seniorenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Bestemmingsplan

Tot mei 2022 heeft het ontwerpbestemmingsplan De Bakkerij ter inzage gelegen. Op het plan zijn zeventien zienswijzen binnengekomen. De beantwoording van deze zienswijzen en het definitieve bestemmingsplan zullen in maart 2023 ter vaststelling aan de raad worden aangeboden. Nog niet duidelijk is wanneer de woningen in de verkoop gaan en wanneer de bouw kan starten, Eerst moet het bestemmingsplan onherroepelijk worden en het terrein bouwrijp gemaakt worden.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres