Normal_manager-of-project-young-man-working-in-uniform-a-2022-01-18-23-43-01-utc

In het Van Aalstpark, aan de rand van Palenstein, in Zoetermeer wil woningcorporatie De Goede Woning een nieuw appartementengebouw realiseren. Samen met bewoners, omwonenden en andere belangstellenden wil de gemeente Zoetermeer in gesprek gaan over wensen en ideeën wat betreft de nieuwbouw. Dat meldt de gemeente Zoetermeer.

De gemeente Zoetermeer en woningcorporatie De Goede Woning organiseren op dinsdag 21 februari 2023 samen een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst start om 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het CKC aan de Leidsewallen 80 in Zoetermeer. Bewoners en omwonenden van het Van Aalstpark zijn hiervoor via een brief uitgenodigd. Maar ook wie geen brief heeft gekregen en belangstelling heeft is welkom.

In de wijk blijven wonen

Naast het Van Aalstpark staat de Jacob du Meeflat, een flat van woningcorporatie De Goede Woning die toe is aan vernieuwing. De Goede Woning zal het gebouw over enkele jaren moeten opknappen of moeten slopen en opnieuw bouwen. Het gebouw opknappen als de huurders er wonen zorgt langdurig voor veel overlast. De Goede Woning stelt voor om naast de Jacob du Meeflat in het Van Aalstpark een nieuw appartementengebouw te bouwen. De huurders van de Jacob du Meeflat kunnen dan naar het nieuwe gebouw verhuizen en in de wijk blijven wonen.

Minder woningnood

Ook wil De Goede Woning door nieuwe woningen te bouwen de woningnood verminderen. Met de bouw van een nieuw appartementengebouw ziet de gemeente Zoetermeer kansen om het Van Aalstpark op te knappen. Ook heeft de gemeente ideeën voor een fietspad door het Van Aalstpark.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres