Normal_construction-2022-11-10-18-01-32-utc

De gemeente Raalte wil groeien. Dat kan helpen om het woningtekort in de regio op te lossen en bestaande voorzieningen te versterken. De gemeenteraad geeft het college van burgemeester en wethouders de opdracht om meer woningen te bouwen dan enkel nodig is voor autonome groei. Uitgangspunt is de bouw van drieduizend woningen in de komende tien jaar. Dat meldt de gemeente Raalte.

Groei zal plaatsvinden in alle dorpen van de gemeente. De meeste woningen komen in Raalte en Heino. De gemeenteraad kiest voor een zorgvuldige aanpak, waarbij de groei samen met (nieuwe) inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties vormgegeven wordt. Meer inwoners betekent meer scholieren, klanten voor winkeliers, werknemers en vrijwilligers.

Goed voorbereid

Wethouder Alexander Kreule is namens het college verantwoordelijk voor de uitvoering van de groeiopdracht: 'Dit is een opdracht die ik graag aanvaard. Zo zijn we goed voorbereid op de toekomst. De eerste 450 woningen kunnen al gebouwd worden. Met de bouw van de rest van de woningen starten we zo snel mogelijk.'

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres