Normal_studentenkamer__kamertekort__studenten

De gemeente 's-Hertogenbosch wil het woningaanbod binnen de gemeente vergroten. Daartoe gaat zij woningsplitsing en verkameren stimuleren en faciliteren, waarbij veel aandacht blijft voor de woon- en leefkwaliteit. Dit meldt de gemeente 's-Hertogenbosch.

Het gaat bijvoorbeeld over mensen die graag meer gezamenlijk willen wonen om voor elkaar te zorgen. Of over startende alleenstaanden die na woningsplitsing wel een woning kunnen kopen in deze woningmarkt. Maar ook gaat het bijvoorbeeld over kamerverhuur voor studenten en andere jongeren die graag in de gemeente willen (blijven) wonen. Of over het splitsen van een grote gezinswoning waarvan een oudere bewoner nog maar een klein deel gebruikt.

Tekort aan woningen

Wethouder Pieter Paul Slikker: "Ook in onze gemeente is het steeds moeilijker om een passende en betaalbare woning te vinden. Er is een groot tekort aan woningen. Daar proberen we op allerlei manieren iets aan te doen. Niet alleen met nieuwbouw, maar ook door het beter benutten van de bestaande woningvoorraad."

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres