Normal_rmcd

Het Ronald McDonald Kinderfonds is woensdag tijdens het tv-programma Koffietijd verrast met een cheque met een eenmalige bijdrage van 1 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het bedrag zal worden ingezet voor de nieuwbouw van Ronald McDonald Huis Utrecht en voor de renovatie van Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Dit meldt het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds brengt al meer dan 35 jaar zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar. In de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen vinden deze families een fijne, huiselijke plek dicht bij elkaar. Het Kinderfonds ontvangt geen subsidie, en is volledig afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en sponsors. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen Huis Utrecht en Huis Emma Amsterdam toekomstbestendig gemaakt worden.

Prachtige bijdrage

Met de nieuwbouw van Huis Utrecht en renovatie van Huis Emma Amsterdam volgt het Kinderfonds het zorglandschap, dat continu in beweging is. Zo komt er in Utrecht een nieuw Ronald McDonald Huis met 50 kamers (nu zijn er in Huis Utrecht 37 kamers). Het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland, Huis Emma Amsterdam, is aan een grondige renovatie toe. Dit Huis wordt ook geheel verduurzaamd. 

Door: Nationale Bouwgids
Afbeelding: Ronald McDonald Kinderfonds