Normal_construction-2022-12-16-03-41-56-utc

Woensdag 1 maart 2023 hebben wethouder Frans Bastiaens van de gemeente Maastricht en gedeputeerde Lia Roefs van Provincie Limburg hun handtekeningen gezet onder een tweede samenwerkingsagenda binnen het provinciale kader 'Kwaliteit Limburgse Centra' (KLC). Met de ondertekening wordt een belangrijke impuls gegeven aan vijf woning(bouw)projecten in de gemeente Maastricht. Dit meldt Provincie Limburg.

Als vervolg op een eerste samenwerking in 2021 bundelen de gemeente Maastricht en Provincie Limburg onder het motto 'Versterken Kernen Maastricht' opnieuw de krachten en middelen. De gemeentelijke begroting voorziet binnen dit samenwerkingsverband in een investering van 1,72 miljoen euro in vijf geselecteerde Maastrichtse projecten. Provincie Limburg heeft de intentie om op basis van deze tweede samenwerkingsagenda 1,6 miljoen euro bij te dragen.

Prettige woonstad

Concreet zullen de gereserveerde middelen bijdragen aan (sociale) woningbouw en verduurzaming van woningen en een kwaliteitsimpuls geven aan de openbare ruimte, met plekken voor ontmoeting en beweging. Wethouder Bastiaens: 'Op deze manier bouwen we samen met onze partners letterlijk aan een prettige woonstad met betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woningen voor iedereen.'

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres