Normal_construction-2022-11-10-18-01-32-utc

Woensdag 8 maart 2023 ondertekent wethouder Edwin Enklaar namens de gemeente Harderwijk de 'regionale Woondeal Noord-Veluwe'. Dit doet hij in aanwezigheid van onder anderen minister Hugo de Jonge. Dit meldt Ermelosezaken.nl.

ondertekening van de Woondeal de uitdaging aan om tot en met 2030 meer dan 5.500 huizen binnen de eigen gemeentegrenzen te bouwen. Deze woningen worden vooral gerealiseerd in het Waterfront, Nieuw Weiburg en Harderweide.

Twaalfduizend huizen in totaal

De Woondeal is gezamenlijk opgesteld door de Noord-Veluwse gemeenten Harderwijk, Elburg, Ermelo, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten en met de woningbouwcorporaties die daar actief zijn. De totale Woondeal voor alle zeven gemeenten omvat de bouw twaalfduizend woningen.

Upgraden

Totdat gebouwd kan worden zijn nog veel knopen door te hakken. Zo ziet de gemeente Harderwijk het zelf als een voorwaarde dat bijvoorbeeld het NS-station van Harderwijk geüpgraded wordt naar intercitystation, dat de doorstroming op de A28 verbeterd wordt en dat er betere fietsroutes komen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres